THS

THS – Tävlingshundsport

Tävling 25 oktober 2015

Den 25 oktober är ni välkomna till en stävling i trekamp, dvs löpdisciplinerna häcklöpning, slalom och hinderbana läggs ihop i resultaträkningen. Klasserna som arrangeras och annan info om tävlingen hittar du i inbjudan, tävlingsreglerna hittar du i nästa avsnitt.

ResultatOkt2015 i PDF-format

Resultatlistan Juni 2015 i PDF-format

Om THS

THS eller tävlingshundsport („Turnierhundsport“) kommer från Tyskland och beskrivs som friidrott med hund. Tillsammans springer och hoppar hund och förare i olika discipliner, såsom slalom, hinderbana och häcklöpning. Sporten har funnits i Tyskland i mer än 40 år men det är först nu som den kommer till Sverige. Den passar de allra flesta hundar och är ett jätteroligt och enkelt sätt att bygga upp mer kontakt mellan hund och förare. Då båda har kul tillsammans får man mycket lydnad gratis.

Tävlingsreglerna hittar du här: Tävlingsregler

Discipliner

Oftast tävlas det i tre- eller fyrkamp där tiderna från disciplinerna slås ihop. Trekamp består av häcklöpning, slalom och en hinderbana, i fyrkampen tillkommer lydnad. Utöver det finns det även specialdiscipliner såsom terränglöpning eller Combination Speed Cup, en publikvänlig blandning av trekampsdisciplinerna.

Häcklöpning

Hund och förare ska tillsammans springa en 60 m lång bana som består av två häckar, en vändpinne och ytterligare två häckar. Hunden ska varken springa före eller efter föraren utan båda två ska springa över häcken precis samtidigt. Straffsekunder delas ut för felaktigt utförande, 10 bonussekunder får om hunden inte är kopplad.

Häck2huerde1

Slalom

Ekipaget springer en slalombana på ca 50 m. Portarna består precis som i skidåkningen av böjbara pinnar. Straffsekunder delas ut för missade portar, 5 bonussekunder fås om hunden inte är kopplad.

slalomSlalom3

Hinderbana

Banan är 80 m lång och består alltid av samma hinder i samma ordning. Hunden utför hindrena medan föraren springer bredvid. Bådas tid räknas, straffskunder fås för felaktigt utförande av hindren.

Hinder2Hinder

Till våren ska vi ha en ny kurs. Datumen är inte bestämda, utan vi börjar så snart vädret tillåter det. Anmäl ditt intresse redan nu så får du ett mail med datum när det blir dags. Funkar inte datum och tider för dig då hoppas vi att du kan vara med en annan gång.

Svenska rekord:

Poäng: 189,8 p – Emilia Öberg med Kelly (Karlstad BK)

Tider:

Häcklöpning: 14,18 sek – Greta Miliander med Skilla (Karlstad BK)

Slalom: 12,00 sek – Jana Himmel med Moril (Karlstad BK)

Hinderbana: 11,29 sek – Jana Himmel med Moril (Karlstad BK)

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s